Om Silke

Silke er et protein fiber som ofte er vevd inn i tekstiler i mange forskjellige typer klær. Silke kommer fra flere forskjellige insekter, men den type silke vi slitasje er oftest vevd av larver. Silke er et allsidig stoff som brukes i mange ulike typer klær på grunn av dens mange fordeler.
TEMPERATUR
Silke er et stoff som kan brukes i alle klima. Materialet er behagelig og kjølig om sommeren og lunt og varmt om vinteren. Den temperaturregulerende egenskaper av silke gi det muligheten til å varme og kjøle på samme tid. Når silke er slitt som andre lag, kan det varmt i kroppen uten å legge mesteparten av noen andre stoffer.


ALLERGI
Som silke er en naturlig struktur av protein det har en tendens til å være en av de mest hypoallergene av alle stoffene. Det er antatt at siden silke er et stoff laget under et beskyttende periode for silkeormer, beskytter kokongen-stammer stoff mot naturlige trusler som allergener. Støvmidd, sopp og diverse andre vekster har en tendens til å bo utenfor silke materialer, holde sengen eller klærne mer allergi fri.

Det er mange andre egenskaper av silke som gjør det til et meget nyttig stoff. Stoffet absorberer svette og lar huden puste. Den har en strekkstyrke som er nesten like sterk som stål garn og det motstår flekker som jord og lukt. Silke vasker lett, tar farge godt, og er lett å jobbe med i veving, strikking, spinning og søm.